
Αναφυλαξία στο πλάσμα του ανθρώπινου σπέρματος
σίες ήσαν αρνητικές. Γι' αυτές τις περιπτώσεις διατυπώθηκαν διάφορες θεωρίες, όπως η δευτεροπαθής ευαισθητοποίηση με αντιγόνα διασταυρούμενης αλλεργιογονικό-τητας, απώλεια του φυσιολογικού πλάσματος του ανθρωπίνου σπέρματος (λόγω χρονιάς νόσου, αφαίρεσης σπερματικού πόρου κλπ.), διάσπαση της φυσιολογικής ανοσοτροποποίησης στη γεννητική κοιλότητα της γυναίκας (εγκυμοσύνη, λοίμωξη).
Διαφορική διάγνωση
Είναι δυνατόν να προκληθούν σπανίως αντιδράσεις υπερευαισθησίας μετά από έκκριση ενός φαρμάκου ή των μεταβολιτών του, δια του σπέρματος. Ευαισθητοποίηση είναι δυνατόν να προκαλέσουν λοιμώδεις παράγοντες. Καθ' υποτροπήν κολπίτιδα μπορεί να προκληθεί με έναν μηχανισμό που συμμετέχουν αντι-κάντιντα IgE αντισώματα^1[\
Αντίδραση μπορεί να προκληθεί, μετά την εισαγωγή στον κόλπο μιας ατοπικής γυναίκας, ενός εξωγενούς αλλεργιογόνου και να προκληθούν τοπικά συμπτώματα.
Δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να προκληθεί μετά από χρησιμοποίηση προφυλακτικού. Η αντίδραση μπορεί να οφείλεται σε υπερευαισθησία της γυναίκας προς το φυσικό ελαστικό, τα συστατικά του, το λιπαντικό μέσο και στην εφαρμογή κάποιας σπερματοκτόνου χημικής ουσίας.
Αν η γυναίκα παρουσιάζει συμπτώματα, παρά τη σωστή χρησιμοποίηση του προφυλακτικού, σκέπτεται κανείς και την πρωτοπαθή ή τη δευτεροπαθή δυσπαρεύνια.
Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αντιγραφή και χρήση του στο διαδίκτυο ή οποιοδήποτε άλλο έντυπο μέσο, εκτός και αν ζητηθεί έγγραφη άδεια από τον ιδιοκτήτη της παρούσας ιστοσελίδας.