. Allergopedia

Αναφυλαξία στο πλάσμα του ανθρώπινου σπέρματος

σίες ήσαν αρνητικές. Γι' αυτές τις περιπτώσεις διατυπώ­θηκαν διάφορες θεωρίες, όπως η δευτεροπαθής ευαισθη­τοποίηση με αντιγόνα διασταυρούμενης αλλεργιογονικό-τητας, απώλεια του φυσιολογικού πλάσματος του αν­θρωπίνου σπέρματος (λόγω χρονιάς νόσου, αφαίρεσης σπερματικού πόρου κλπ.), διάσπαση της φυσιολογικής ανοσοτροποποίησης στη γεννητική κοιλότητα της γυναί­κας (εγκυμοσύνη, λοίμωξη).

Διαφορική διάγνωση

Είναι δυνατόν να προκληθούν σπανίως αντιδράσεις υπερευαισθησίας μετά από έκκριση ενός φαρμάκου ή των μεταβολιτών του, δια του σπέρματος. Ευαισθητο­ποίηση είναι δυνατόν να προκαλέσουν λοιμώδεις παρά­γοντες. Καθ' υποτροπήν κολπίτιδα μπορεί να προκληθεί με έναν μηχανισμό που συμμετέχουν αντι-κάντιντα IgE αντισώματα^1[\

Αντίδραση μπορεί να προκληθεί, μετά την εισαγωγή στον κόλπο μιας ατοπικής γυναίκας, ενός εξωγενούς αλλεργιογόνου και να προκληθούν τοπικά συμπτώματα.

Δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να προκληθεί μετά από χρησιμοποίηση προφυλακτικού. Η αντίδραση μπο­ρεί να οφείλεται σε υπερευαισθησία της γυναίκας προς το φυσικό ελαστικό, τα συστατικά του, το λιπαντικό μέσο και στην εφαρμογή κάποιας σπερματοκτόνου χη­μικής ουσίας.

Αν η γυναίκα παρουσιάζει συμπτώματα, παρά τη σω­στή χρησιμοποίηση του προφυλακτικού, σκέπτεται κα­νείς και την πρωτοπαθή ή τη δευτεροπαθή δυσπαρεύνια.

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αντιγραφή και χρήση του στο διαδίκτυο ή οποιοδήποτε άλλο έντυπο μέσο, εκτός και αν ζητηθεί έγγραφη άδεια από τον ιδιοκτήτη της παρούσας ιστοσελίδας.